Promenad

Idag har jag varit på en promenad a la 25 minuter, den blev hastigt avbruten av REGN. Just det! Känns som om vi inte har något annat väder här uppe.
Antar att det är hösten som har kommit!

Vad händer annars?
Jo, jag har satt upp som "mitt personliga mål" 60 minuter motion varje dag -MINST.
Idag har jag visserligen bara avverkat 25 minuter, men dagen är inte slut än.

Funderar på att kanske börja med yoga igen. Det var iofs tusen år sedan sist.
Men skulle ville lära mig.

Är det någon som följer min blogg som yogar?
Några bra tips till en yoga wannab?

Hör av er! KRAM

Inspiration från BL- uk

Japp, efter tårar samt en lunch i Sundsvall och lång väg hem och lite inspiration från Biggest Loser -UK blev det 55 minuter på crosstrainern och 10 minuter armstyrka. Är snuskigt stolt över mig själv!

Jag är fast övertygad om att det fungerar med att "bara bryta ihop och sedan komma igen". Va det inte Per Elofsson som sa det? Vem det än var så var det jäkligt klokt. Känner att jag idag kan bära huvudet högt och vara stolt över de kilon jag har på kroppen. Varför? Jo, jag ger i alla fall inte upp! Å det ska viktgudarna veta, jag ger INTE upp i första taget! Denna kamp ska jag vinna, så det så!!!
Vikten... :S


Start vikt: 102,6 kg BMI: 42,5
Nuvarande vikt: 97 kg


Denna månad: + 2,3 kg


Suck. Hur kan detta vara sant? Eller jag vet hur. Det är för att jag har slarvat med motionen.
Men va fasen!? Jag börjar nästan gråta. Är så otroligt trött på denna kamp nu.
SÅ trött.
Jag vill bara ge upp. Gå upp tusen kilo och bara skita i detta. Just nu sitter jag och snyftar.
Är så ledsen. Jag vet inte vad jag ska göra. Hur jag ska bete mig. Vad behöver jag ändra på? Vad ska jag göra? Är så trött. Så förvirrad. Känner mig helt lost. Och ensam.
Förvirrad.Ont

Det är knät som spökar igen. Igår kväll blev det en kvällspromenad på cirka 40 minuter. Skoskav blev resultatet, men det skiter jag i..det va härligt väder och mysigt att gå i snabbtakt, ensam. Jag saknar min hund och har börjat fundera på om det snart är dags för en valp.

I alla fall. Idag ska jag ta det lite lugnare med träningen. Förmodligen "bara" en promenad.

Igår var jag ju å handlade. Det blev mycet protein, i form av kött och mjölk produkter. Jag har insett att min kropp mår bäst av LCHF-kost. Dock mår jag ofta så illa av den kosten, då jag inte riktigt kan med att äta all fett. Ändå vet jag att kroppen mår bättre med det. Jag sover bättre. Mina utslag som jag har över hela kroppen försvinner och jag slipper leva med ständig klåda. Samtidigt slipper jag allt sötsug, vilket är det bästa. Önskar dock att jag hade lite fler folk att tala med detta om. Eller fler att diskutera å vrida å vända med detta med kosten. Och motionen. Hade varit roligare om man vart två om det också. Nu är ju iofs sambon också med på min kost då han säger att han blir fri från sitt sockersug, vilket är jättebra då han jobbar i närheten av mycket socker (mat och läsk) hela dagarna...

Btw. Bilden är lånad, som ni ser längst ner i högra hörnet. ;)

Dagens träning -check!

Just det!

Det har hänt idag också! Jag har tränat 65 minuter på crosstrainern. Backträning blev det idag. Fy vad mina vader värker just nu...men men...! Hur mycket tränar ni varje vecka?
Sorgligt nog börjar jag tappa folk som kommenterar :( Jag vet att jag har varit dåligt på att skriva, ska bättra mig. Tack i alla fall för att ni fortsätter att läsa om min kamp mot kilona. På söndag ska jag väga mig, det var ett tag sedan nu..!

Ikväll, när sambon slutat, ska vi handla mat...en massa nyttigt! Det blir lite som en nystart för oss båda. Ioch med flytten känner vi båda att vi har slarvat lite med regelbundna tider och slarvat med sallad och vätska. Så nu är det rensning i kylskåpet också!

Crosstrainat!

 

Äntligen har jag fått rumpan ur...så att säga!

Idag har jag tränat på min älskade crosstrainer. 65 minuter blev det.

Äntligen är jag på G igen!

Det kändes skönt att få använda sin kropp igen. Det var så länge sedan jag verkligen motionerade sist.

Sedan jag slutade jobba har jag haft en oro i kroppen som heter duga. Känner mig orolig för att jag inte ska få något jobb här uppe. Inga vänner. Ingen viktminskning. Så nervös för att inget händer med vare sig vikten eller jobbsökandet.

I alla fall nu börjar -återigen- jakten på kilona.

Å nu ger jag mig inte.
Jag ska inte tappa siktet.

Nu jäklar.

Det här kommer att fungera.

Ska återuppta mentalaträningen varje dag också. Det hjälpte ju sist.

Hejja mig!


Segt

Det är segt att inte ha några rutiner på vardagen. Känns inte som om detta tar någon fart. Känner mig värdelös. Arbetslös å fet. Yippie. Usch. BLIR SÅ TRÖTT PÅ DETTA

Livet utan dator

Hur skulle livet se ut, utan dator?

Det är frågan.

Just nu ser mitt liv lite kaosartat ut. Jag har knappt någon internetuppkoppling (den lever sitt eget liv...).

Jag ska börja blogga mer regelbundet på onsdag. Då svärmor åkt hem. Nu känner jag att jag mest måste hålla på i lägenheten då hon är så flitig å hjälper till. Jättesnällt. Å skönt att slippa göra allt själv!


Återkommer!

Svärmor

Vad har hänt sedan sist?

Jo, jag har flyttat 102 mil norrut. Jag har varit på arbetsintervju. Blivit erbjuden jobb. Tackat nej pga den långa pendlingen (30 mil om dagen fungerar inte enligt mitt tycke). En jäkla massa springande upp och ner i trappor (flytt ut) å sen igen (flytt in). Jag har vart på arbetsförmedlingen. Har åkt 102 mil norrut tillsammans med svärmor. Ensamma i bilen. Pojkvännen i en lastbil. Så märkliga de senaste dagarna har varit. Mycket mysko. Vad gäller motionerandet har det blivit spring å bärande i trappor. Lite promenad. Annars inte mer. När det gäller mat...så är det så där. Har i alla fall inte ätit någon onyttigt mer än två sockerkaksbitar. Portionsmängden har dock inte varit den bästa. Just nu är som sagt svärmor på besök. Vilket betyder = Mycket fika, MYCKET god mat, MYCKET onyttigt. Än så länge går det bra....


På återseende.

Kärleken har kommit hem

 

Så. Kl 08.00 skulle jag gå till jobbet. Då ringde det på dörren.

Öppnade. Och där står min älskade fästman. Han skulle ju inte komma förens idag...på dagen!

Åh, va lycklig jag blev! Han skjutsade mig till jobbet. Sedan följde han med mig och mina kollegor på lunchen. Thai.

Sedan åkte vi till verkstaden och lämnade in bilen. Den måste bli bra nu.

Sedan åkte vi till Borås Djurpark. Där gick vi runt i tre-fyra timmar och tittade på alla djur.

Just nu svävar jag på små rosa moln.

Grabben sover nu. Han har åkt bil sedan kl 21. Kom fram kl 08 i morse.

Så gulligt. Älskar massor!

 


Utvärdering och denna veckas mål

Förra veckans mål gick bra. Det jag missade var att jogga i 15 minuter i sträck, det gick inte. Men det är inget jag är upprörd över eller så. Denna vecka är min sista på jobbet. På söndag ska jag börja flytta till norrland, så det blir en hel del bärande upp å ner för alla trappor, sa jag att jag bor tre trappor upp...utan hiss?TRÄNING

3 st powerwalk-promenader
3 st ministyrkepass

MENTALTRÄNING

Lyssna på Uneståhl x5

MAT

Inte äta ute
Dricka mycket vatten


Har funderat lite kring om jag skulle gå med i Viktväktarna när jag flyttat. Inte så mycket för kosten eller vikten, utan mer för att träffa nya människor och likasinnade. Kanske kan jag hitta lite folk som vill träna med mig? Det vore något nytt! Vore kul att träna tillsammans med någon!


Hejhopp...

Vad händer ute i cyberrymden? Något nytt?

Är just nu hemma hos mina föräldrar 35 mil från där jag bor. Rätt skönt att ibland återvända hem till mamsen å papsen.
Pappa är just nu ute å springer, han väckte mig förtidigt för att fråga om jag skulle med. Jag sa att vi kunde gå, "det kan vi göra, ring mig när du vaknat" sa han. Jag ringer när jag är färdigklädd. Vad hör jag? En mobil ringer i köket. Han hade glömt den! Så det kan vara. SÅ nu väntar jag på att han ska komma tillbaka så att han kan varva ner med en snabb promenad å jag komma igång med en snabbpromenad på ca 30 minuter.

Argumentation

Så. Idag var dagen D. Dagen då jag skulle testa på jogging. Okej. Hm. Ja, det gick ju kanske inte som väntat. Trodde nog ändå någonstans att det skulle gå dåligt men att det ändå skulle fungera. Men icke! Jag brukar inte säga detta, men jag ger upp med att jogga -för nu! Mina knän ville verkligen inte. Och jag har nog inte konditionen än. Men framförallt så är jag så rädd om mina knän. Jag har tidigare slitit av både ledband och korsband och den smärtan vill jag aldrig vara med om igen. Jag behöver gå ner mer i vikt. Jag vill gå ner mer i vikt. Och jag lovar. Detta är inte det sista ni läser om att jag försöker jogga! Nejdå..inte alls. Men idag insåg jag att jag faktiskt är extremt tung. Speciellt för mina knän.


Varför jogging inte är en del av mitt liv just nu:

-jag är för tung, fick ont i knäna direkt
-har inte konditionen -än


Varför jogging kommer att vara en del av mitt liv i framtiden:

-så bra för kroppen
-förbättrar konditionen
-får fart på viktminskningen
-dem säger att det är bra för å rensa hjärnan :P

PT-träning

Äntligen!

Nu har jag varit å tränat med min gravida galna, men ack så underbara PT. Det blev en hel del cykling, i backe...intervaller. RIKTIGT tungt!! Men...det är bra! Riktigt bra. Vad gäller mina veckomål är jag på G, men redovisar det först i slutet på veckan. Jag hoppas att ni som hängde på mina veckomåls-tokerier också är på G med era mål! Min mat-bit och mentaträning-bit går jättebra. Joggningen har jag tyvärr inte tagit tag i än. Snart, lovar!Belöning

Förut har jag tänkt att det är bullshit. Det här med belöningar.

Men jag måste säga att jag har ändrat mig. Ja, jag erkänner. Jag börjar mer och mer tro på att belöningar i form av annat än mat är rätta sättet att gå. Om man använder sig av det på rätt sätt dvs.

Jag tänker mig att jag ska belöna mig själv efter lyckad "livsstilhållning" inte efter antal kilo minskade på vågen. Jag har någonstans i mina tankar börjat acceptera att det kommer att ta tid att få förändring på vågen. Och att jag istället ska fokusera på måtten. Mitt största mål är ju att komma i ett par vanliga jeans i storlek 40-42.

Vilken enorm lycka det skulle vara. Jag kan inte minnas sist jag kunde bära så pass små jeans, och egentligen är de inte så små...men men...

 

Den senaste på belöningar fronten är detta;

 

 

Vad är detta, tänker du?
Jo, detta är en bild på Talinn.
Dit ska jag och fästmannen min åka i höst.
Det blir en stor belöning.
Belöning för vad?
Belöning för att jag lyckas med mina delmål. Mina så kallade veckomål.
För lyckas ska jag. Det finns inget allternativ.
Positivt tänkande kommer man långt på.
Det smittar också av sig på resten...
Alltså på hur man tänker kring mat och motion.
Senaste hetsätningen var över sju månader sedan nu. Helt sjukt bra! Så jäkla glad. Inget är omöjligt ju!
Allting har inte varit perfekt under dessa månader. Jag har överätit några gånger, men det har aldrig eskalerat till hetsätningsperioder, vilket är jättebra. Men jag måste hela tiden vara på min vakt. Tror mycket på att helt utesluta socker. Så långt det går alltså, det har hjälpt mig en hel del!!!
Nu ska jag se på lite Biggest Loser UK.

Vi höres i morgon!

Nästa veckas mål

Så jag har funderat lite på nästa veckas mål. Diskuterar det med min bror, även känd som hälsocoachen. Jag kom fram till att jag ska börja i liten skala, så att jag kan klara av det mesta/allting och så att jag inte ger upp eller blir uttröttad och ger upp. Jag har kommit fram till följande.TRÄNING

Jag ska börja jogga (aldrig joggat förrut)
Jogga i 15 minuter i sträck
5 st Mini-Styrketräningspass
MENTALTRÄNING

5 ggr lyssna på Uneståhl-band
MAT

Inte äta några sötsaker
Dricka mycket vattenTotalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0