MAXTEST

Så mitt MAXTEST blev inte riktigt som det var menat från början...

Antalet armhävningar (16 st)

Maxtid i plankan (på knäna 3 min )
Antal utfallssteg på raken. (75 st)
Antal burpees (har inte testat detta än)

5 km så snabbt du kan via gång/löpning/rodd/cykel/crosstrainer/simning eller annan liknande träningsform som du själv väljer. (Då min crosstrainer inte visar i km så testade jag i alla fall på 5 k på crosstrainern hemma= 11.28 min)

När jag gör sluttestet så ska jag köra på samma crosstrainer så att det blir samma distans... Japps det var nog allt för mig. Tycker detta var pinsamt, men jag blev inspirerad av er andra..så håll tillgodo!


Erkänner!

Jag erkänner härmed att det är otroligt dumt att försöka att jobba 100% samtidigt som man studerar 75%. Och dessutom ovanpå detta försöker hinna med att motionera och ta hand om sig själv och se till att vikten rasar! Nu är jag i alla fall klar med en av de två inlämningsuppgifter jag skulle hinna med till skolan denna vecka...

Men nu skiter jag i skolan! Så det så! Jag ska i alla fall göra ett försök!! Inte nog med detta så ska jag också hinna med MARSUTMANINGEN! Som består i nedanstående...Jag har för övrigt redan gjort ngra maxtest, men känner att det var så pinsamt så jag vet inte om jag vågar dela med mig av dem..kanske jag gör i alla fall om någon annan gör det också ;)
15 träningspass. Som träningspass räknas det om du är ombytt till träningskläder och håller på i minst 30 minuter.

300 armhävningar ska utföras varav minst 30 ska vara på tårna.
30 minuter sammanlagt i plankan. Varav minst 10 av de minuterna ska vara på tårna.

250 utfall.

200 burpees.
70 km ska avverkas på frivilligt sätt. Simning, cykling, promenad, löpning, rodd osv.
2 nya träningspass ska testas.

 

SJÄL:
30 minuter varje vecka ska du tillägna dig själv.
1 affirmation ska vi jobba med under den här perioden.

MAT:
Under mars månad äter vi inte godis
.
2 nya recept ska lagas under månaden, recepten får gärna vara nya på så vis att de innehåller spännanade grönsaker/rotsaker/andra varor som du i vanliga fal inte lagar/äter.
2 helt nya råvaror ska testas, antingen väver man in dem i recepten ovan, eller så gör man det inte. Det kan tex vara att testa en exotisk frukt man aldrig smakat, eller att laga en gryta innehållande en grönsak ni aldrig testat.


Vägdag -igen ;)

Japps, det stämmer! Även denna vecka så är det vägdag! Jag glömde det dock igår, jag brukar ju väga mig på torsdags mornar. Så här kommer mitt resultat något försenat men ändå! Även om jag bara tränat en gång denna vecka, å även om jag har haft lingonveckan (brukar alltid gå upp i vikt då).... Nu ska jag bara redovisa detta för er, sedan ska jag göra ett maxtest eller två till Marsutmaningen!!!! Ha det bäst!!!

Start vikt: 102,6 kg BMI: 42,5
Nuvarande vikt: 96,1 kg. BMI: 40

Denna vecka: -0,5 kg

Inspiration i vardagen

Så roligt att upptäcka i fikarummet på jobbet att folk har med sig nyttiga alternativ till den klassiska fikan. Förmiddagsfikat på jobbet går i nyttighetens spår...de flesta tar en frukt eller en riskaka. Och på det kaffe eller te..eller vatten. Det var inspirerande att se att det inte bara äts fikabröd, som det varit på mina tidigare arbetsplatser!Min personliga favorit, som jag själv äter på fikat är blodapelsin! (lånade denna bild av http://sotasaker.files.wordpress.com/2010/01/blodapelsin1.jpg)

Vad äter ni till fikat/mellanmål? Kom på att jag kanske borde variera mig lite? ;)
Några förslag?Taket LÄCKER!


*suck*

Hemma...Så när jag kommer hem från jobbet så är det fullt med VATTEN över köksgolvet. Nu har hyresvärden varit här och skottat bort snön på taket...men vette fasen..det droppar fortfarande från taket.


På jobbet är allt en röra! Folk skickar runt mig och jag har ännu inte fått några riktiga arbetsuppgifter. Men jag tror att det kommer att lösa sig.

Ang. träning/mat
Träningen ligger lite på is...har bara tränat i måndags. Har fruktansvärda magsmärtor pga lingonveckan..tror dock att det är pga frustration över att jag nu ska hinna med skolan (75%) när jag också jobbar 100%.

Matvanorna är bra. Jag har ju tidigare berättat att jag kämpar mot hetsätning...Jag har utmanat mig själv sedan någon vecka tillbaka att ha en "ätardag". För mig innebär detta att jag kan äta något speciellt som jag längtar efter, det betyder INTE att jag tillåter mig själv att äta några större mängder mat.. Så idag har jag ätit ute med min sambo på Jensen´s. Åt också efterrätt. Är stolt över mig själv att jag numera kan läna även efterrätt när jag känner mig nöjd, att jag inte längre tvunget måste äta upp allt. Tidigare (började medvetet kämpa mot hetsätningen för tre år sedan) kunde jag aldrig bara äta en portion efterrätt och aldrig någonsin LÄMNA kvar något efter att jag var nöjd/mätt.

Även om inte träningen är den bästa just nu eller att vikten inte rasar så är jag superstolt över mig själv att hetsätningen mer och mer ebbar ut. Och att mina matvanor går att kontrollera och att allt inte längre är hopplöst...jag kommer att klara detta! Nu är det marsutmaningen som gäller!!!


Äntligen UTMANING

ÄtaTränaKämpa har ÄNTLIGEN lagt upp en ny utmaning! Jag är otroligt svag för hennes utmaningar, även om jag bara deltagit i en så har jag inspirerats av tidigare utmaningar.

Jag ska delta i hela utmaningen...vet dock inte hur mina knän kommer påverkas av vissa uppgifter..ska i alla fall försöka!!!!

 

Min belöning ska vara en ny handväska..något jag egentligen hade som belöning för att gå ner i vikt...men nu ändrar jag det till att om jag klarar utmaningen så ska jag köpa mig en ny handväska ;)

 

För övrigt så ska jag säga att första dagen på jobbet var rörig med intressant...återkommer om det mer i morgon...Måndag

Japps, då var det ny vecka igen då! Tänk vad tiden går fort, tänk nu bara om snön kunde försvinna och så var det våren...åh...så mysigt..drömmer om picnic ute i det sköna gröna... ;)

I dag hade jag lite vardagslyx, tittade på film samtidigt som jag crosstrainade. Blev sisådär med kalorierna..men men..trevligt var det i alla fall och det var det jag behövde för att återfå motivation för denna veckas tränande!

I morgon är min första dag på jobbet, är skitnervös..förstår inte riktigt hur jag ska hinna pendla och träna! Men det SKA gå, det går ju för så många andra...! Jaja, vi får se helt enkelt...

Filmen var för övrigt bra!!!


Aktivitet: Crosstrainer

Tid: 1 h

Maxpuls: 143

Snittpuls: 126

Kaloriförbrukning: 385


Utan internet

Har varit hos min mamma i helgen, hennes internet har lagt av... Pappa är i Spanien..och sambon var på helgmöte. Så vi tjejer var ensamma och myste och hade allmänt trevligt..! Skitkul helg!


För övrigt...så har jag FÅTT JOBB! Yes! Ska börja på tisdag. Flyktingsekreterare, inom socialtjänsten...det jag berättade om när jag och sambon firade två år ;)


Underbart! Nu ska jag dricka lite te..fryser så!

Skriver mer i morgon!

Vägdag

I dag är det vägdag..som alltid på torsdagar!
Å för en gångs skull så har jag kommit under 97 kg! Helt underbart!!
Nu är jag officiellt under 97! YIIIPPIE!
Äntligen!
Nu gäller det bara å fortsätta så att jag kan skriva ett ännu mindre nummer nästa vecka!Start vikt: 102,6 kg BMI: 42,5

Nuvarande vikt: 96,6 kg. BMI: 40,2
Träniiiing

Japps, det blev lite crosstrainer i dag med...dessvärre så blev det telefonsamtal under tiden jag tränade..så det blev inte att jag tog ut mig till max..
Men det var helt okej, i alla fall.. Körde ett "pulspass" på crosstrainern. Så den pep till varje gång jag låg för högt respektive för lågt i puls..rätt märklig känsla å träna på det sättet, men samtidigt höll jag nog en väldigt jämn puls över hela tiden också.

Aktivitet: Crosstrainer

Tid: 1 h 5 min

Maxpuls: 164

Snittpuls: 148

Kaloriförbrukning: 572

 

P.S  En rockig hälsning från min vovve också ;) D.S


Dagens träning

Äntligen så har jag fått arslet ur vagnen och tränat lite igen. Var en vecka sedan sist. Har kännt mig så omotiverad och lite allmänt seg sådär..

Dagens träning bestod av mer fokus på förbränning, därav att maxpulsen inte var så hög. Vi cyklade en hel del och sedan blev det crosstrainern.

Aktivitet: PT-träning, kondition

Tid: 1 h 27 min

Maxpuls: 188

Snittpuls: 162

Kaloriförbrukning: 888
Ännu en bild från våren/sommaren...åh..när ska snön försvinna?? Jag halkade på isen IGEN...nu vill jag ha värme!

FULT!

Japps, det är precis vad det är! Fult!
Jag syftar nu på alla dessa företag som skor sig på olyckliga å desperata feta människor där ute.
Samtidigt förstår jag ju dem, jag är inte dum...det är klart att de vill tjäna pengar..och det är klart att de går på feta desperata människor. Sådana människor som kanske redan har "försökt allt" och som borde "unna sig" att köpa just deras "nya" koncept.

Det värsta är ju att man går på detta! Jag inkluderad. Jag sitter nu ärligt och funderar på om jag skulle kunna skrapa ihop sparade pengar och "unna" mig ett medlemskap i någon nätklubb som är fokuserade på att gå ner i vikt..eller någon annan form av klubb, exempelvis Viktväktarna eller Xtravaganza. Det som lockar är den sociala biten. Helt ärligt. Jag är ingen speciellt social människa. Men det hade varit roligt att ta med sig någon till gymmet, eller ha sällskap på promenaderna.

I går när jag var ute med hunden på promenad fick jag en obeskrivlig längtan efter våren. Så jag tänkte skicka med en liten kul vårbild..eller höstbild...jag låssas att det är vår. Det är i alla fall på min vovve, när vi var i en Stenåldersby i Sörmland mitt ute i skogen. Där var det en otroligt läskig hög med stenar, som vovven knappt vågade lukta på..så kan det gå ;)


Inspirationsbilder

Dessa två var fd modeller...sedan blev de tjocka. Sedan var de med i Biggest Loser..och se hur de ser ut nu! Inspirerande, eller hur?Måste hitta på ngt nytt

Vet inte riktigt hur...eller vad...men NÅGOT måste göras...kanske något mer än att träna med PT:n oftare.
Jag vet inte, hur har ni lyckats?

Tack!

Buddy Holly musical

 

Igår var jag alltså med familj på Buddy Holly musical. Hm..ja, vad ska man säga? Jag är ju ett stort fan av musikaler och som musikal tyckte jag att den var dålig...manuset var inte det bästa, inte heller skådespelarinsatserna, tyvärr. Dock var det riktigt bra underhållning! Musiken var underbar! Artisterna var sångare inte skådisar och det märktes! Både sång och musik var så bra så jag fick gåshud! Helt klart värt pengarna, men man ska vara medveten om att det inte i direkt mening är en musikal, utan man ska nog gå in med förväntningarna om att det är en show, med mycket musik...jag tror också att det var den föreställningen vi alla hade också. Vi var rörande överens om att det inte var en "musikal" utan en väldigt bra musikshow!

Å j*klar va snygg Brolle är... ;)

Skvallra inte till min sambo!!!


Dieter

Jag har förmodligen testat de flesta dieter. Hur kändisar råbantar inför säsongspremiärer av sina tv serier osv...
Tänkt om världen vore lite mer accepterande mot oss feta chics? För min del är det ju så, vilket kanske de flesta vet också, att jag har INGA som helst egentliga problem av min vikt. Visst, jag bär på ca 50 kgs övervikt...! Men ändå! Jag har utmärkta värden, vilket tillochmed chockade läkaren som utförde alla test.. Jag har hyfsad kondition och jag har varken ont i knä, rygg eller leder. Det som är mitt "problem", och det är värkligen ett lyxproblem, är att jag har svårt att hitta byxor som passar. Jag har riktigt kraftiga lår och rumpa (där sitter nog alla de extra kilona jag har..allt på samma ställe!)...så att hitta ett par jeans som sitter snyggt det finns inte i min värld! Tyvärr.

Sedan har jag också en dröm, och det är att kunna bära en klänning utan att det ser ut som om en klänningsbärande gris! Jag har aldrig haft klänning, förutom på begravningar...suck.

Jag har ju då läst om ex de dieter som dessa damer äter (se bild nedan)...och visst det är ju inte konstigt att man går ner i vikt om man endast äter ex grapefrukt..men man måste ju leva också!  Som jag tidigare nämnt så har jag börjat fundera kring om jag skulle börja med soppor eller med Viktväktarna eller något liknande. Problemet är bara att allt sådant kostar så mycket pengar..just nu pluggar jag ju och har inte ens en 1000-lapp i inkomst. Jaja..jag får väl ta tag i det när jag får ett jobb. Just nu har jag i alla fall börjat med att dricka en "drink" till frukost, en drink bestående av banan, hallon eller apelsin, samt mjölk eller grädde. Detta i syfte att jag ska känna mer mättnadskänsla på morgonen och inte plågas av hunger så som jag gjort innan...

Nu ska jag ut med vovven. I kväll ska jag på musikal, med sambon, mina föräldrar och sambons mamma.


På återseende!!!


Men va i *piiiiip*

Jaha...så idag blev det till att väga sig (då jag undvikit vågen i snart fyra veckor tror jag..eller vad det är..)!


Sist jag vägde mig "officiellt" (alltså att jag skrev upp resultatet här :P ) visade vågen 97, 9 kg.Start vikt: 102,6. BMI: 42,5
Nuvarande vikt: 97, 2 kg. BMI: 40,4Men va i helskotta då! Ska det vara så svårt att komma under 97? Va? Så fruktansvärt irriterande!  Det är i alla fall skönt att vikten går ner... men ändå! Så här mycket som jag sliter i vardagen för att gå ner i vikt och ändå så händer knappt någonting ju...! Va???? Irriterande! Hm..nu ska jag fundera ut en ny strategi för att komma under 97! Ska kolla lite på LOST under tiden! Någon som har något bra förslag? Hör gärna av er!!!


Är detta vad jag behöver?

Så..
Jag har beslutat att försöka träna med min PT två gånger i veckan. Kanske är det detta som jag behöver för att orka fortsätta??? Jag har även funderat på att gå med i Viktväktarna...men jag vet inte. Jag har så svårt med att hela tiden väga och mäta maten. Det känns så jobbigt på något sätt. Och sedan det faktum att man i början inte bara kan kolla i skafferiet eller frysen och säga...Hm..idag är jag sugen på detta.

Fattar ni vad jag menar?

Så vad händer hos er? Det har varit lite segt med kommentarer! :( Trist!
I morgon är det vägdag. Plus att jag ska på arbetsintervju..! Läskigt. Men ack så spännande! Och vad gäller vikten så hoppas jag på att jag äntligen kommer ner till 96, något. Håll tummarna!

Och som vanligt lite Biggest Loser inspiration ;)


2 år

Ojoj oj...Det säger jag bara!
Vilken underbar dag det var igår!
För det första så valde jag att INTE bry mig om NÅGOT som hade med vikt att göra (eller onyttigheter i form av mat, då sambon bjöd på lyxresturang)!

Det hela började med att jag testade en tröja som var storlek 40, som jag inte kunnat ha på cirka tre år (den finns fortfarande i min garderob mest för att jag älskar den och varje gång jag börjat med ett nytt viktmål så har tröjan varit ett delmål). I alla fall, jag kunde ha den! Den spände lite över axlarna, men det såg bra ut så jag hade på mig den i alla fall!

Resturangen. Sambon bjöd mig på resturang. En spansk sådan. Förrätten var varma heta räkor, oliver, aioli och vitt bröd. Huvudrätten valde jag kycklingspett, marinerat i vitlök och paprika. Mums! Sååå gott! Han fick två böcker av mig i present. En som handlar om svenska drottning och en fantasy-bok...I alla fall..efter hans presentöppnande, så blev det lite kaffe med chokladpraliner till.

Biljard. Efter resturangen spelade vi biljard. Jättekul! Jag har bara spelat biljard tre gånger tidigare. Men det var faktiskt jättekul och jag vann en gång! Det var väl mer tur än något annat, men i alla fall... Under tiden vi spelade så ringde de från socialtjänsten i en grannkommun och frågade om jag vill bli flyktingsekreterare och i såfall om jag vill komma på intervju på torsdag. Detta är typ mitt drömjobb, jag hade inte ens sökt det utan hade sökt sommarjobb i kommunen bara...Blev superglad! Jag och sambon firade vidare genom att gå till Jensens.

Jensens. På Jensens så tog drack vi te/kaffe och åt efterrätt. Mjukglass och chokladhjärta, med fylld belgisk choklad...njutning till max!

 

Efter Jensens. Vi åkte hem. "Myste" i sängen till levande doftljus. Hur mysigt som helst...Ja, resten låter jag vara till fantasin...

Återkommer senare. Nu ska jag besöka PT:n!

Tack!

Tack för all uppmuntran!

I dag firar jag och sambon 2 år. Så vi ska ut å äta i kväll och vara hundfria.
I morgon ska jag träffa min PT, ska fråga henne om vi kan börja träffas oftare. Kanske är det d jag behöver?En liten peppbild på Aubrey från Biggest Loser US.
Behöver mycket pepp nu..har sträckt mig i vaden..men det blir lite längre och fler hundpromenader än vanligt istället för annan träning!

Omotiverad och ledsen

Så...det är därför jag inte skrivit på två dagar..eller vad det nu är.

Jag läser lite kurser på distans (tror att jag redan sagt det).
I alla fall. Jag är ensam hemma med hunden och studierna, mest hela dagen. Känner som om jag börjar klättra på väggarna snart. Är så otroligt rastlös.

Omotiverad för att det känns som om vikten inte vill ge med sig...
Jag börjar ifrågasätta om detta verkligen är värt allt slit.

Känns som om jag på ett sätt är ensam...ensam och rädd och ledsen...Rädd för att misslyckas igen...

Rädd och ledsen. Vill inte att detta ska vara ännu ett misslyckande.


Suck.

Hjälp!

Hoppade över vägdag

På något sätt känns det som om jag de senaste veckorna har haft vägdag varannan torsdag istället för varje. Varför vet jag ej, men ska försöka fortsätta i den stilen...känns lite mer peppande så att säga!

Just det, jag har fått en till award, av ytterligare en av mina favoritbloggar Jossisviktresa.

Jag har börjat med att motionera till "Jillians 30 days shred"..än så länge har jag bara gjort två dagar. Nu har jag ont som fasen i vaden, så tar en vilodag..men i morgon kör jag igen.
Under tiden tänkte jag lägga upp en bild som kan inspirera lite ;) Håll tillgodo!Award -igen!

Beckis, Helena och Hanna har gett mig en award...samma som jag fick innan..men då jag blev så inspirerad av Beckis då hon skrev en ny lista med fakta så tänkte jag försöka göra det samma...!! :D Såg föresten att vi hade en del gemensamt, så kul :D


1. När jag var yngre spenderade jag en hel sommar med att måla soptunnor. (se bilden)
2. Jag har jobbat som reklamutdelare och tjänade cirka 7kr/timmen. (fattar fortfarande inte att det finns folk som ställer upp för den lönen...inte konstigt att många slänger all reklam i containrar..hm..)
3. Min favoritsläkting är min farmor.
4. Jag försöker att alltid se möjligheter inte problemen! Tror att livet blir mycket lättare på det sättet.
5. Jag har aldrig tagit studielån. Levde/lever därför väldigt snålt och har en budget som jag följer strängt.
6. Jag drömmer om att resa till alla huvudstäder i hela Europa. Har hittills endast avverkat ett fåtal, men är på god väg!
7. Jag älskar att ha mycket att göra! Blir stressad av att inte ha något att göra. 


PT-träning

Ett pass...tufft! Men ack så kul ;)
Uppvärmningen var lite på cykeln, sedan var det nästan en timme på crosstrainern i intervaller. Jag HATAR intervaller, men det är bra...och det ger resultat! Men det är ack så jobbigt ;)

2010-02-02

Aktivitet: PT-träning, kondition

Tid: 75 min

Maxpuls: 197

Snittpuls: 169

Kaloriförbrukning: 825

Fettförbränning: 12 min

Kondition: 63 min


BL Australia

Så...har jag sagt att jag är ett stort fan av Biggest Loser Australia? Det är helt klart den bästa serien ever.
Varför är den bättre än den amerikanska? Tja, de är inte amerikaner..med allt vad det innebär. Man får också se mycket mer av vardagen, både bra och dåliga dagar...Sedan är det tränarna som jag gillar mest. De australiensiska tränarnas inställning är att man KAN ha kul och gå ner i vikt. Man kan klättra i berg, spela basket, simma, boxas osv...allt behöver inte ske på gymmet och det gillar jag mucho!

Denna bild är dock av en av mina favoritdeltagare i Biggest loser US..den äldsta deltagaren, han mådde riktigt dåligt första tiden..men mår nu mycket bättre, sådan inspiration!!!


Totalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0