DAGENS ORD

"manipulation,
 inom psykologin förfarande eller maktutövning för att påverka andras beteenden utan att klargöra för dessa att de påverkas." (ne.se)

Under gårdagen var jag och min kollega M på Växjö universitet (jag pluggar där) och hade handledning med vår käre handledare. Som vanligt så blev vi sönder trakaserade och jag kom på idén om att skriva "dagens ord". Dagens ord summerar känslan vi fick när vi satt på mötet. Vår handledare vill nämligen att vi ska skriva en uppsats om det HAN vill, inte det VI vill. M sa då något i stil med att han är av manipulativ missbrukspersonlighet. Detta tar jag naturligtvis fasta i och skriver första dagens ord; "manipulation". Planerna för dagen är att skriva om vår uppsats samt att gå ut på stan med sambon och titta på födelsedagspresent till mig! Ska bli kul! Längtar till skrivandet är över!!

MINUS 6 KILO!!!!

Wuhu! Minus 6 kg! (totalt efter 20 dagar)
Dagens mest pinsamma händelse var att jag började gråta på vågen. Vilken glädje. Jag kan fortfarande inte förstå att min kropp svarar så bra på den här maten! Hur kommer det sig att jag inte visste detta för...sisådär 30 kilo sedan?!
Nästa vecka fyller jag år. Jag har blivit så gammal så att vi knappt firar det längre. Det är lite synd tycker jag, inte för presenternas skull de klarar jag mig utan...men den sociala biten. Jag gillar när hela familjen/släkten samlas och alla är glada och bara umgås! Varför görs inte detta oftare? Det här året har jag önskat mig att gå på indisk resturang med min sambo och hans mamma och syster. Vad jag ska äta? ;)  Jag ska äta kolgrillad kyckling och grönsaker!!! MUMS! Naturligtvis utan ris. Om någon känner att de har lite pengar över så kan ni ju alltid ge mig en kamera i födelsedagspresent? Om inte annat så får jag nöja mig med mobilen. Ska ladda över nya bilder nu när jag kommer hem..(åker på tisdag!) Inget ont om mina föräldrar, men jag saknar min sambo...och vår säng...och att få krypa upp i hans famn efter en jobbig dag och bara njuta av hans doft...mmmm....
Nu är det nog dags för mig att gå från datorn ett tag..eller i alla fall från bloggen, mot C-uppsatsen!!!

Dagens vardagslyx: Vår-blå nagellack på händer och fötter ;)

Pyssel

Morgonrapport!
Eftersom jag ska jobba måndag och tisdag, har jag beslutat mig för att sova över hos mina föräldrar i helgen. Jag har som sagt över 30 mil till jobbet (räknat från där jag och sambon och vovven bor). Mina päron bor i samma stad där jag har mitt 50%-iga vik. Vad gör man inte för extra pengar i kassan???
I går gjorde jag misstaget att äta kokosbollar, ett recept jag hittat i en blogg om LCHF (mins dock inte vilken...). Följden blev att jag fick väldigt ONT i magen. Jaja, nu vet jag det. Och dagen till ära tar jag nya tag och så ska jag plugga på uppsatsen. Ska skriva om ekonomiskt bistånd. Sen ska jag pyssla i form av att sticka på min trekantssjal. Det är nämligen mitt nya projekt sedan jag avslutade min mormorsrutefilt... Nu när jag inte äter socker längre har jag märkt att jag har mer energi, vilket betyder mer pyssel!!!!!


Dag 17 -mödrarna i mitt liv...

Det är dag 17 och jag har ätit en underbar tonfisksallad till lunch i dag! Gjord av min kära moder...Min mor, för övrigt...hon testade på LCHF-kost men gav tyvärr upp efter två veckor. Hon är nämligen känd i min släkt för sitt enorma potatissug. Hon tycker så synd om mig för att jag inte äter potatis, själv så känner jag inget som helst sug efter potatis eller andra kolhydrater!

Moder nr 2; min mormor. I dag har jag fått lite hjälp. Rättare sagt hundvakt. Halva dagen och så ska den lilla puliganen sova över hos min mormor och morfar. Jag älskar min lilla problemhund...men det är rätt härligt att vara utan honom ibland och bara ta en LUGN promenad utan att oroa sig för att man ska möta andra hundar eller människor. En vacker dag ska jag dela med mig lite av erfarenheterna jag och min sambo har fått när vi blev "lurade" att köpa en "lätt sällskapshund" som visade sig va en asocial vovve som är lite för mycket vakt och vallhund. MEN ack så vacker och ack så trogen! Håller ni inte med??? Visst är han fin? ;)
Dag 16 - Chock!

Dag 16 med LCHF. Vägde mig i morse. REDAN minus FEM kg! Helt otroligt! Jag kan inte fatta det själv...
Kollade på klockan när jag vaknade...den visade på 06.30. HUR i hela världen hade jag tänkt att hinna åka ca 33 mil till jobbet dessutom med en hund som inte gått morgonpromenad? Konstigt nog hann jag i alla fall. Och nu har jag planerat klart för dagen. Så nu är det snart dags att ta i tu med  C-uppsatsen. Jag läser för övrigt till socionom, näst sista terminen.

Min nya favortifrukost är kesoplättar, ett recept jag tagit från en av mina favoritbloggar ---> Vägen från 137 kg

2ägg
1 liten burk keso
3 msk dinkelmjöl
100g rökt skinka
färska kryddor (jag använder citrontimjan)
1 halv finhackad rödlök
2tsk senap

Stek dem i smör i mellanhet stekpanna (jag kör på 7:an av 12) och lossa kanterna innan du vänder dem. De behöver ganska lång tid på första sidan för att inte falla isär.


DAGENS VARDAGSLYX; tända ljus och en deckare!

Nya tag!


Nytt jobb. Nytt liv. Ny blogg. Nya tag!

I ett försök att ta tag i mitt liv -läs övervikt- så har jag bestämt mig för att haka på trenden med LCHF-mat/metod/livsstil.
Jag har alltid haft problem med övervikt och har testat MINST tusen olika bantningsmetoder och INGET har fungerat under en längre period, jag har antingen gett vika för sötsuget eller så har jag inte gått ner i vikt!
Så i dag är det dag nr 13 på min nya livsstil med LCHF-kost. Konstigt nog så har jag ännu inte kännt något sötsug, vilket är underbart med tanke på att jag började hela den här historien under påsken med all dess härligheter i sötsaker.
NU är det i alla fall tanken att detta ska bli mitt nya sätt att leva! Denna blogg startas som en hjälp för mig att få skriva av mig, så att de i min närhet slipper lyssna på alla mina tankar -läs alla överflödiga tankar, resten får de lyssna på-.
Totalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0