Dag 28

Så igår var jag på en av stans gym. Det gick tydligen inte att köpa ett kort bara sådär, utan man var tvungen att boka en tid med en tränare som skulle visa en hela gymmet och hur maskinerna fungerar. Jag antar att det är bra..! Å andra sidan känns det som slöseri, då vi fick en tid först om två veckor...å tredje sidan så är det väl bra att de vill visa en hur allt fungerar, visar på kompetens. Antar jag....

Hm..

Så vad händer idag? I dag ska jag strax träna lite. Ska först ladda med avslappning. Ett mental-träningspass i form av motivationspepp. Mycket bra om jag får säga det själv. Tycker att detta med mentalträning är helt fantastiskt, även om jag på senare tid har varit lite dålig med att använda det. Innan jag bytte mobil hade jag ett träningsprogram på mobilen som jag utförde varje dag på bussen till jobbet. Tyvärr har jag inte det längre. Vet inte hur man får ner filen, då den är på en hemsida (icke nedladdningsbar, så att säga).

Jag återkommer!

Dag 26


Först UTMANINGEN!

12/150 km ska avverkas på frivilligt sätt.

4/30 träningspass ska avklaras.

20/60 min i plankan, på knä eller tå, rak eller sidoplanka.

130/500 armhävningar, på knä eller tå.

8/20 min jägarvila.

0/4 intervallpass.

0/6 stretchpass/avslappningspass/yogapass/meditation per vecka.

 

Sedan:

Jag fattar inte vad det är för fel på min kropp! Fattar det inte! Jag äter bra. Det va 26 dagar sedan jag hetsåt senast. Jag tränar bra. Men ändock! Det händer fanimej inget på vågen. Blir så ledsen. Känns som om jag bara sliter i uppförsbacke hela tiden. Känns som om jag blir straffad för något jag inte gjort. Samma sak med jobbsökandet, jag kommer inte ens på intervju! Vad är det med det?! Har sparat alla brev jag har skickat till potensiella arbetsgivare...gick igenom mappen idag. ca 50 stycken har jag skickat till. Har fått några få svar; "överkvalificerad", "för ung", "för lite erfarenhet", "inte intresserade just nu".

Det är svårt å hålla humöret uppe när man hela tiden får negativ feedback. Om jag bara fick komma på en intervju så att jag kände att det gick framåt. Om jag bara kunde gå ner några kilon till så att jag kände att det också rörde på sig...Om bara...

 


Dag 25

Finns det något godare än kyckling? Tror inte det, va?

I dag har jag tränat. Skulle egentligen visa min "lista" avs utmaningen..men har inte tillgång till min dator nu, så det får bli i morgon. I kväll ska jag testa på ett nytt recept. På nyttiga kakor, utan socker, utan mjöl. Ska eventuellt ta med det till föräldrarna som jag ska besöka i helgen...

Dag 24

Fylld paprika.

Det är vad jag åt till kvällsmat i kväll. Väldigt enkelt egentligen. Allt man behöver är vitlök, rödlök, chili, lime, ost och räkor. Blanda detta och lägg i en paprika, in i ugnen. Och sedan efter ca 20 minuter; KLART! För att sambon inte skulle bli hungrig serverade jag lite sallad och råris till. Mycket gott! Och sambon blev överförtjust att han fick mat serverad när han kom hem från jobbet. Till och med han gillade maten, han är lite larvig när det kommer till varma grönsaker (paprika i ugn, alltså)...Men han inte bara gillade det, utan han verkligen älskade det. SÅ det är något jag kan rekomendera!

Har börjat med utmaningen. Har haft ett kort träningspass i dag med kondition. Har också letat som en galning eter min usb-sladd till kameran, men kan inte hitta den...annars hade ni fått se hur god maten såg ut i kväll..och hur svettig jag var efter dagens pass ;) Hehehe. Ja, ja...nu ska jag se på Vampire diaries. På återseende!


Dag 22

Idag har jag börjat med ÄTATRÄNAKÄMPA:s utmaning. Kanske kan detta vara något att bita i? Jag har inte gjort maxtesten. Men tänker ta tag i utmaningen i alla fall, med vissa ändringar (vill inte krossa knät). Utmanande, visst. Men inte omöjligt. Ska ge mig fasen på att klara detta.


Dag 21

Idag ska jag till Jobbcoachen -igen. Redovisning av allt jag gjort sedan sist. Det känns som om livet springer ifrån en ibland. Ja, ja...

Start vikt: 102,6 kg BMI: 42,5
Nuvarande vikt: 96 kg


Denna månad: - 1 kg


Skönt! Vägde mig i dag. Gått ner ett kilo denna månad. SÅ nu ligger jag återigen på 96 kg. Vilket på ett sätt gör mig förbannad, på ett annat sätt gör det mig glad att det återigen rör sig. Jag vet inte längre. Jag har på senaste tiden haft en obeskrivlig känsla av längtan...längtan efter min hund och längtan efter sällskap i form av någon hund. Längtan efter ett jobb. Är det inte märkligt så säg? När man har jobb så klagar man på det, när man inte har jobb, klagar man på det. Kommer det vara samma sak med vikten?
Är vi människor dömda till att alltid klaga?

Ett minus denna månad i alla fall. Det är något att fira. Tror att jag nu ska ta tag i att leta upp ett nytt gym här i stan...eller om jag skulle börja simma. Ska fråga sambon, om vi ska börja simma ihop. Så mycket roligare när man är flera. Önskar jag hade en träningskompis här uppe...hm...


Dag 19

Denna hets, det är ju otroligt!
Jag tänker på den hets som finns på nätet. Om att vi alla ska gå ner i vikt. Bli snyggare, sexigare, smalare osv osv.
Är det klokt det?
Vägen dit går genom diverse olika dieter!
Jag blir så trött på denna hets.
Jag är villig att ge upp min egen hets över vikten, och lägga om fokus helt. Till fokus på hälsa och välmående. Jag vill må bra. Äta hyffsat vad jag vill och inte gå UPP i vikt. Sluta hetsäta helt och må BRA. Det är det jag vill. Ska det vara så svårt? Jag vet inte, tydligen!

Blir så irriterad över det faktum att folk hela tiden försöker tjäna pengar på andras osäkerhet. Jag är fast besluten av att gå ner i vikt, men jag tänker inte plåga mig själv eller svälta mig själv för att nå till mitt mål! I år har jag i princip hållit min vikt, gått ner lite, gått upp lite. MEN jag väger inte mer nu än när året började och det är jag jätteglad över. Jag är också glad över att jag själv kan/vill motionera. Ibland en timme om dagen, ibland två, ibland varannan dag, ibland var tredje. Vad är det som är så svårt i dagens samhälle som gör att vi inte bara kan älska oss själva, så som vi är? Varför kan vi inte bara se oss i spegeln och le mot oss själva och säga "God morgon, snygging. Hoppas du får en underbar dag, för det förtjänar du". Vad är det som är så svårt?

För egen del så tror jag i alla fall att jag har hittat något som kan ge mig en balans, när det gäller kosten. Denna isodiet (jag följer den till 95%, alltså inte helt) fungerar för mig. Och det är det jag menar, man måste nog hitta något som gör att du själv trivs och något som fungerar för dig. För min del är detviktigaste att älska MIG, att älska mig själv, lägga all mobbning på hyllan och inse att jag är värd att älskas! Och inte bara det. Utan att älska mig själv innebär också att jag måste behandla min kropp så som den kropp jag älskar.


Dag 18

Idag har jag testat ett nytt recept på lunch.

Linssoppa. Röda linser, buljongtärning, krossade tomater, olivolja, vitlök och röd lök. Det va jättegott. Och mättande. En portion räckte och blev över. Smidigt va det också att laga.

Är lite seg idag, har inte motionerat alls..faktiskt. Mest sökt jobb å så. På onsdag ska jag å sambon ut å plocka svamp, kanske lite lingon också om vi hittar! ;)

Dag 15

I dag har jag sökt en massa jobb...igen. Som vanligt.
Jag har också börjat med att äta ISO-kost. Spana in isodieten.se

Den består av 33 % fett, 33% kolhydrater och 33% protein.
Det känns som om det kan vara en kosthållning för mig. Framför allt för att sambon är svag för potatis, och det är inte ett stort NEJ, när det gäller Iso-dieten. I alla fall. Jag ska försöka leta reda på min sladd till kameran, så att jag kan ladda upp lite fina bilder på maten som jag äter...

Vad äter ni? Någon som testat ISO?

Dag 14

 

Vad har hänt sedan sist?

Jo, jag har varit hos mina föräldrar. Plockade kantareller med min morfar, hittade massor! Helt klart rekord.

Vi va nog ute i tre timmar tror jag. Jättekul! Älskar att plocka svamp!

I övrigt så har jag promenerat och sökt jobb. Inte så mycket mer än sist, med andra ord ;)

Ja just det!

Jag har mätit mig själv också! Det som står i (parentesen) är förändringen sedan jag sist mätte mig.

Är lite smått knäckt över att det knappt händer någonting.

Men det är väl bara att bita ihop. Nu ska jag slänga mig på crosstrainern. Tänkte försöka klara av ett mastodontpass på 1 tim å 30 min. Varför jag ska "försöka", är att jag inte vet om mitt knä klarar av det.

Vi får se ! Håll tummarna! På återseende!

 

Arm: 33 cm (oförändrat)

Bröst: Under: 95 cm(+1)

Över: 109 cm (oför)

Navel: 103 cm (+1)

Rumpa: 126 cm (oför)

Lår: 74 cm (-1)

 


Dag 11

I dag har jag varit hos min jobbcoach. Snacka om att han va effektiv då! Fick massor av adresser och telefonnummer (vilket iofs är bra) som jag ska ha kontaktat till nästa vecka. Det va då inte dags att ligga på latsidan här inte! Men skönt att man har någon som pushar en.

Idag hade jag tänkt att mäta mig, men helt enkelt inte hunnit. Så kan det vara. I morgonbitti ska jag åka neråt i landet. Till Gävle, för att lämna av sambon som ska på möte. Sedan fortsätter jag neråt..å hälsar på föräldrarna. Ska bli kul!

På återseende!

Dag 10

Världens bästa tips!

Lyssna på bra musik när du tränar!

Idag har jag spenderat lite över en timme på min älskade crosstrainer...bland annat till ljudet av Blues Brothers rawhide.

Mmmm... musik peppar som få!

Några bra träningslåte-tips?


Dag 8

Idag har jag ätit glass. Mycket gott!

Och nej, jag tänker inte kalla det för att jag har "unnat" mig glass.

För jag tänker att "unna" mig något är BRA för kroppen!

Jag unnar mig inte glass, eftersom det inte är bra för kroppen.

Jag åt glass helt enkelt, för att jag hade lust till det och för att jag ville.

Jag försöker numera att äta även sådant som ex glass. Inte alltid, men ibland.

Och att äta lite. Det är svårare än vad jag kanske trodde, från början.

Tyvärr. Men jag tränar på detta. Just att sätta stopp.

Jag är snart där. Snart.

I morgon ska jag ut och leta efter ett bra gym.

Jag har haft det relativt lugnt på tränande fronten, mest promenerat denna vecka.

Snart blir det dock förändring på det området.

Ses i morgon!


Dag 7

Fortfarande mens. Å så ont som jag har haft denna veckan...jag vet inte hur länge sedan jag mådde så piss pga mensen. Hm. I alla fall, så försöker jag hålla igång med mitt dagliga mål om 10 000 steg. Och det viktigaste är att jag äter ordentlig mat. Riktig mat. Inget godis, inga sötsaker. Regelbundna tider. Mycket vatten.

Har föresten blivit erbjuden att "ta över" en hund. En gammal avelshanne. En puli. Han är 8 år. Så rätt gammal. Jag å sambon funderar på det. Men är osäkra. Kan vara svårt för honom att anpassa sig till ett nytt hem och nya regler. Speciellt när han är van att vara i en kennel med flera hundar och nu kommer han i sådant fall att få vara ensam. Jag vet inte...samtidigt skulle det vara kul att få ha hand om en hund som kan bete sig å som inte är rädd hela tiden. En hund som är duktig och glad och som inte gör utfall eller blir galen så fort han ser andra hundar.

Hm. Ska fundera på det.


Dag 5

Jag tänker ta det relativt lugnt denna vecka. Eller jag tänker i alla fall inte sätta upp några mål som jag inte kan klara. Just nu har jag så ont i magen att jag bara kan ligga. Ligger ner och spanar in viktbloggar, läser och inspireras. Extra fokus på kost blir det denna vecka. Har börjat skriva matdagbok igen. Vet inte om det fungerar något vidare, men vet att jag tänker en extra gång innan jag stoppar in något i munnen i alla fall...

Var och handlade i dag med min fästman. Han är för övrigt den första jag har berättat för om min hetsätning. Jag har aldrig kännt "behovet" av att vara totalt ärlig om sådant för någon annan innan. Är det inte sorgligt på ett sätt? I alla fall. När vi gick runt och handlade sa han i alla fall att han är glad att jag var ärlig mot honom.. jaså? svarade jag. Ja,nu är jag mer medveten om vad jag stoppar in i munnen jag också, svarade han.
Han syftade nog på socker tror jag.
Det är nämligen så att jag försöker leva ett liv med sådan kost som innehåller så lite socker som möjligt. Varför? Jo, för just sockret triggar igång min hetsätning...och överätning.

 

Det var roligt att höra faktiskt. Att även som idag, när livet känns lite extra tungt och vikten inte vill rasa i samma takt som min hjärna vill att det ska gå...så får man höra att jag -att vi, faktiskt har ändrat våra liv när det gäller mat...på så många olika sätt sedan jag "kom ut" med min hetsätning. Jag är stolt att jag kom ut. Jag är stolt att jag vågar ta tag i detta själv, med hjälp från honom...men framförallt själv. Och med mina avslappningsband. Det fungerar. Bara man vill. Det är svårt, det ska gudarna veta. Men det fungerar, det tror jag i alla fall. Om man inte ger upp. Och det gör jag inte. Det kanske tar lite längre tid än om jag skulle ta hjälp av ngn professionell, men det struntar jag i. Jag gör detta på mitt sätt. På ett sätt som fungerar för mig. Jag ska bry mig om MIG!!!

 

Nu ska jag unna mig ett bubbelbad i vårt nya badkar!  Mys ni också!

 

På återseende!


Dag 4

Uä.

Idag är det lingonveckan. Vilket innebär: uppsvullnad, ONT, seg, trött, allmänt sorglig och sötsugen. Jag går just nu runt å tycker synd om mig själv samtidigt som jag dricker mineralvatten och funderar på livets mening..eller något sådant...Har äntligen fått lite svar på mina spontan-ansökningar när det gäller jobb. Dock inget positivt. De flesta säger att jag har för lite erfarenhet, men att de gärna ser att jag söker igen...tja..det är ju klen tröst..men ändå! Det verkar finnas lite lediga jobb här uppe. På ett sätt ångrar jag att jag flyttade upp. På ett annat är jag jättelycklig att vi flyttade. Hm. Det är svårt. Känner jag behöver lite stabilitet och kontinuitet. Det är bara att fortsätta att söka!

På återseende!

Dag 3

 

Idag har jag mest promenerat. Då knät fortfarande gör ont så tänkte jag att promenader i alla fall är en form av motion och jag rör i alla fall på mig.

Sambon hade det lugnt på resturangen så han skulle börja senare idag. Vilket resulterade i långpromenad

ner på stan och sedan tog vi en "fika" i form av cappuccino till honom och en smoothie till mig, gjord på apelsin och hallon. MUMS va gott! Härligt att se att så många fik har börjat med dessa varianter också.
Hon gjorde den framför mig för att jag skulle se att den var gjord från början, så att säga.

I alla fall. Mycket god. NU ska jag ta det lite lugnt och leta efter jobb...

Håll tummarna ;)


Dag 2

Idag är sambon ledig. Eller det är tanken i alla fall. Nu har han blivit inkallad till restaurangen eftersom de säljer så bra...så snart ska han iväg igen. Trist.

Idag tänkte jag ta det lite lugnt. Fokusera på maten. Inte äta något onödigt. Inte hetsäta. Inte äta med känslor. Inte heller överkompensera med över-motionering...eller vad man ska säga. Jag ska inte tillåta mig själv att ha skuldkänslor. Hetsätning är en del av den jag VAR. Jag måste acceptera detta för att bli fri. Fri från detta "beroende".

Det känns som om det går framåt. Som om jag mentalt förbereder mig att jag kommer leva ett liv utan hetsätning. Ett bra liv.

Jag känner mig lugn idag. Glad. Äntligen.

Ska träna lite mentalträning sedan. Det är bra, det gör mig lugn och fokuserad på det verkliga målet; ATT MÅ BRA. Att gå ner i vikt och omkrets är en bonus. Nu jäklar!

Dag 1 - en ny början....


En ny början.
Det är vad detta är. Nu gäller det att vara positiv.
Om man ska se till det positiva, vad har jag gjort idag?
-vikt tvätt
-tränat yoga i en hel timme
-sökt fyra jobb
-tränat mentalträning
-börjat om på ny kula när det gäller viktminskning.
Nu ska jag ta det i min takt. Lugnt å försiktigt. Jag ska börja med att skriva upp när jag äter och vad jag äter. Så som jag gjorde i början av året. Just det. Nu känns livet lite lättare. Nu är det bra. Det tar sig, sa pyromanen. Nu jäklar! Hejja mig.

SKIT!!!!!!!!!!

Idag har jag hetsätit. 9 månader utan hetsätning. Och nu händer det. Helvete. Satte i mig massor av mackor....ångrade mig direkt och kände att jag åt en massa utan att ens vara hungrig. Det känns piss!
Är ledsen. Men bestämt mig för att jag nu ska göra ÄNNU en omstart.

Jag vet att det förmodligen är jobbigt att läsa min blogg...med alla mina om och men.

Men jag vill visa verkligheten. MIN verklighet. Varför skulle jag ljuga? Jag skriver för min skull. För att jag ska lära mig av mina misstag.

Idag börjar mitt nya liv. Ännu en omstart. Dags för att leva UTAN hetsätning. NU JÄKLAR!

Promenad till AF

Ska strax bege mig till Arbetsförmedlingen. Ska ta tid på vägen dit, så får vi se hur lång tid det tar att gå dit.
Har kollat runt lite på Internet och letat efter hur jag ska förändra min kost...på ett sådant sätt så att jag ÄNTLIGEN får de resultat jag förtjänar!


 

Oavsett vad, så är det mer protein som gäller.

Längtar sååå efter att få minska i omkrets.

Att få gå in i en vanlig klädaffär och prova vilka kläder som helst.

Att passa i kläder som finns i en vanlig affär.

Vilken kick!

Vilken underbar kick!

Längtar!

 


Totalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0