Dömd på förhand

Dieten fungerar okej. Jag räknar inte kolhydrater, men äter kolhydrat snålt (samma kost som innan fast inte lika slaviskt med bär och nötter..)

Ska ta nya tag när uppsatsen är klar. Vår handledare har avsagt sig handledarskapet för att vår uppsats inte är klar på långa vägar, enligt honom. Jag är så jäkla trött på den där skiten! SUCK!
Varken jag eller M har haft ett normalt liv de senaste månaderna..det är så fult av en person i sådan maktposition att vara så brutal och elak mot några som står i sådant behov gentemot honom. Handledaren kommer på först igår natt att vår uppsats behöver ändras på TUSEN ställen. Tack då..

Nu längtar jag bara tills detta är över, vad är det liksom för mening med allt skrivande? Jag vet ju att jag passar ute i praktiken. Har redan jobbat och fått bra referenser. Har redan blivit erbjuden ett heltidsjobb ett år framöver..
Jag har aldrig varit dålig på att skriva, jag förstår inte vartifrån detta kommer ifrån...

Längtar...


Uppsatsskrivande

Stresssss!!! PANIK! Ska snart ta mig i kragen och fixa detta!!!

Brocoligratäng

Ljuvlig gratäng av Broccoli
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 st

Ingredienser 500 g fryst broccoli
2 ägg
3 dl river ost
1 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här; Sätt ugnen på 225°. Koka broccolin enligt instruktionerna på förpackningen. Låt broccolin sedan rinna av och lägg dem i en form med höga kanter. Blanda sedan samman övriga ingredienser i en bunke och häll blandningen över broccolin. Gratinera sedan i ugnen tills osten fått en fin färg (10-15 minuter).

Serveras med lite skinka och sallad, så är den perfekt!!! MUMMA!

Otroligt god gratäng, hämtad från http://www.lchf-recept.se/
Depp

Suck! Är det inte vackert så säg! Helt underbart..hela eftermiddagen spenderade jag och sambon + hans moder i Botaniska i Göteborg igår. Gud, så vackert!

Stressen över uppsatsen börjar sätta sina spår. Samt stressen över jobbet. Min käre chef vill att jag ska åka 32 mil (enkel resa till jobbet) för att jobba 4 timmar. Jag vet, jag ska inte klaga...jag har i alla fall ett jobb...men ändå!! Igår tröståt jag och även min sambo hade återfall i sitt sockermissbruk...jag lyckades sluta efter en glass, medan min sambo även tryckte i sig kakor och bullar och socker i kaffet. Han har vart riktigt duktig och slutat helt med socker i kaffet, nämligen. I dag tog vi nya tag. Som tur är så visade inte vågen något mer hemskt, utan den står fortfarande still för min del. Sockersuget blev för mycket i dag och jag tog en sockerkaksbit....jag förstår inte!!!

Jag vill inte mer! Jag hatar verkligen vad detta gör med min kropp, det är som en drog! Varför kan jag inte bara sluta? Min sambo har köpt kokoschips till mig, vilket är som kokosflingor fast större...Inte direkt gott, men det är väl det som är bäst för mig just nu...

Usch! Jag har en riktigt dålig dag i dag...mår dåligt över att jag inte kan hålla mig, tycker att det är så larvigt att SOCKER av alla saker kan ha en sådan inverkan på min kropp att huvudet säger NEJ, men kroppen lyder inte. Ledsen så det smäller om det...Jag behöver ny inspiration! Jag behöver HJÄLP

Fixerad? Jag?

Varför är jag så fixerad vid vikten? Mätte mig i dag och...vad?! Jo du! Jag har minskat 5 cm kring midjan sedan jag började med LCHF...FEM CENTIMETER?!?!? Är det ens möjligt? Jag har slut på ägg i kylen...måste handla! Jag är så trött! Jag är godissugen. Jag är sugen på att sova, att vara ensam, att inte stressa...att strunta i skolan..SUCK! VILL HA GODIS!!!!!

Vad händer resten av dagen/kvällen/natten?
- Skriva klart en del av uppsatsen
- Åka mina 32 mil till jobbet
- Leta hundvakt tills på fredag
- Varva ner...
- Pusta ut och somna!

DAGENS ORD; socker, allmän benämning på kolhydratet sackaros. Socker förekommer rikligt i sockerbetor och sockerrör och framställs ur dessa vid sockerbruk och i raffinaderier. (ne.se)

Dag 28

Då var det dags för vägning....och det visade sig att jag har gått upp :( ett kilo, sedan förra veckan! *suck*
Kanske var det pajen? Eller nötterna...jaja..som jag har sagt tidigare så ser jag detta som ett långtidsprojekt. Jag är visserligen lite besviken över att jag inte fortsätter i stadigt nergående riktning, men det gör inget. Det tar jag igen denna vecka som kommer. I dag firar jag i alla fall 28 dagar med ny livsstil och jag har fortfarande minus 5 kilo som jag kan stoltsera med! Jag tar nya tag och för första gången i mitt liv så kommer jag inte att tröstäta för att jag har gått upp i vikt! NEJDÅ! Är det inte motsägelsefullt, så säg? Att tröstäta för att man har gått upp i vikt? Som om det skulle hjälpa? Jag har i alla fall inget behov av det längre och det är jag så stolt över...

 Jag har haft en underbar helg med firande av min födelsedag samt ledigt från C-uppsatsskrivandet! Nu är det bara att ta nya tag och fortsätta i denna stil så kommer jag att LYCKAS! Så det så! Min sambo och jag har invigit min kamera...lite fler vår/sommarbilder bjuder jag på ;)

               

FÖDELSEDAG

Wuhu! Fick en kamera av min sambo i födelsedagspresent! En Nikon D60. Så nu kan jag äntligen ta lite härliga foton. Här kommer lite bilder från min födelsedag.... Lite vackra blommor och min paj som jag ska bjuda på. Hallon/rabarber paj gjord på bla smör och sojamjöl! Har inte smakat den än..men ska göra det i kväll ;) MUMS!

Stadiga 6 kilo!!!

"Fuskvägde" mig i dag och resultatet är fortfarande minus stadiga 6 kilo. Det känns riktigt bra, då jag bland annat har ätit massor av nötter..vilket jag av erfarenhet vet påverkar min vikt, tyvärr! I morgon fyller jag år och då ska jag baka en rabarber/hallon paj. Så då blir det väl ett slags minifusk, men jag ser det inte som fusk utan snarare så att ibland får jag äta sådant för att i 99,999% av återstående av tiden hålla mig till riktig LCHF.

Lunch idag; Kyckling och vitkål förvälld i matlagningsgrädde och smör +gurkmeja och curry! Riktigt gott! Påminner lite om pasta faktiskt, rolig upptäckt! Jag har tidigare aldrig tyckt om vitkål, men sedan min käre pojkvän påpekade att det vore bra att variera mig och inte bara äta blomkål så tänkte jag att jag skulle testa. Det kommer garanterat att ätas igen! Jag undrar om smaklökarna numera har ändrat inställning till vad mat smakar? Kan det vara möjligt? Eller är jag så desperat att jag numera äter vad som helst som inte är för mycket kolhydrater i????

Önskar mig en bok i present, nämligen Nikolaj Gogols Kappan. Har tidigare i mitt liv läst litteraturvetenskap på BTH. Förmodligen den bästa av erfarenheter inom skolvärden för min del, böcker har alltid varit av stort intresse! Kappan är i alla fall en av få böcker någonsin som jag stött på och som jag läst och faktiskt anser vara ett sådant mästerverk att jag vill läsa den igen.

 

DAGENS ORD: Nikolaj Gogol
Gogol [go:´gɔl; ryskt uttal go´gəlj], Nikolaj, 1809–52, rysk författare. Gogol utgav på 1830-talet humoristiska noveller med folklivsmotiv och den historiska romanen Taras Bulba (1835). Senare blev den ryska ämbetsmannavärldens korruption och efterblivenhet måltavlor för hans satir och samhällskritik i bl.a. Kappan (1842), den satiriska komedin Revisorn (1836) och den brett upplagda provinsskildringen Döda själar (1842). (ne.se)

Totalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0