2 pass

Idag blev det två stycken korta pass...känner mig fortfarande väldigt seg i musklerna...men va f*sen...! Så kan det vara...får se  hur jag känner mig i kroppen senare i dag..ska duscha nu och sedan ska jag ut med hunden igen...;) Ingen rast ingen ro! Men nu är i alla falll dagens plugg och motion avklarat!

Aktivitet: Styrka

Tid: 22

Maxpuls: 169

Snittpuls: 147

Kaloriförbrukning: 188

Fettförbränning: 7 min

Kondition: 15 min

 

Aktivitet: Pump It Up

Tid: 30

Maxpuls: 175

Snittpuls: 154

Kaloriförbrukning: 291

Fettförbränning: 3 min

Kondition: 27 min


En liten kompis...

När jag inte motionerar, busar med hunden, läser bloggar, försöker bli inspirerad, väger mig, söker jobb eller pluggar...så händer det (varje kväll) att jag virkar eller stickar. Har upptäckt att det är otroligt meditativt, speciellt sedan jag började på allvar med min viktkamp. Numera istället för att äta godis eller något annat vid fredagsmyset framför TV:n så åker garn och virknål fram. Detta är min senaste kompis..han blev klar igår kväll. Han ska få sitta på min gymväska, som en liten peppkompis. Någon att le till när jag tror att jag ska dö i duschen för att jag tränat så hårt ;)

Just det!

Jag har ju fått en till award! Egentligen samma som innan, men av en av mina favvobloggerskor!

Nämligen av Helena

Vi höres!


Vägning nr 5

Vägde mig i morse...

Start vikt: 102 kg. BMI: 42,5

Nuvarande vikt: 97, 3 kg. BMI: 40,8


Ner 0,6 kg sedan sista vägningen! Åh, så skönt att det går neråt! Är så lycklig att det går stadigt neråt. Nu har snart träningsvärken gått över...det var något i hästväg, som jag aldrig kännt liknande. Inte ens den värsta formen av träningsvärk (i låren..blää).

Nu ska jag plugga lite och sedan skriva klart en redovisning som ska vara klar i morgon...!

Ses senare! ;)

Ett stycke award!!!

Tess har gett mig en award!

 

Kreativ Blogg Award
1. Kopiera awarden på sin blogg.
2. Länka till personen som gett dig awarden.
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till.
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta.


Hm...sju intressanta fakta om mig själv...det här ska bli spännande.
 • Jag har fobi för sjukhus och läkare. Någon släkting eller vän får alltid följa med mig när jag ska till sjukhus eller liknande, då jag brukar få panikattacker om jag går själv. Men tandläkare går mycket bättre dock. Av någon anledning så är det mycket mindre ångestfyllt.
 • Jag har alltid betraktats av omvärlden som äldre än vad jag egentligen är. När jag var 3 år, började jag redan fundera på filosofiska frågor och varför saker och ting är som de är....
 • Jag och min sambo träffades online. En månad senare var första dejten. Och sedan andra dejten har vi mer eller mindre bott ihop. Cirka sex månader senare friade han och nu är vi förlovade, bor ihop och har hund.
 • Jag har religiös släkt (bokstavstroende) som inte vet om att jag bor ihop med en man jag inte är gift med. De tror att jag fortfarande är oskuld och att min pappa lät mig gå i flickskola när jag var liten (vilket jag inte gjort, men det är inget som vi planerar att berätta för dem..)
 • Jag är väldigt asocial och tycker att umgås med människor tär på krafterna. Därför har jag väldigt få vänner. De vänner jag har träffar jag oftast online och pratar med i telefonen.
 • Jag är livrädd att bli ensam kvar i min familj, då både mamma och pappa har sjukdomar som de förmodligen kommer dö förtidigt av.
 • Jag älskar jordgubbar, även om jag är allergisk mot dem. Ibland äter jag dem i alla fall, även om jag vet att jag kommer få andnöd och utslag...kan inte hjälpa det bara. Har dock allergimedicin nära till hands ;)
Nu till de lyckliga sju...
Viktory Chakula Crochetra Frida Anneli Elin UlligaGulligaSaker

Det var alltså sju bloggar som jag bara måste läsa varje dag ;)

Nu ska jag nanna kudden vi höres i morgon!
Näradödenupplevelse på gymmet

Så...
Jag var på gymmet. Med min PT. Vi körde styrketräning. Jag hade inte ätit innan. Glömde säga att det var Lingonveckan. Förlorat en del blod och känner mig allmänt piss. Som vanligt körde hon skiten ur mig. Dock behövde jag sätta mig ner när vi strechade. Det började svartna för ögonen och jag blev snurrig i huvet. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var riktigt läskigt faktiskt. PT:n sa att det var blodsockerfall. FY fasen va läskigt. Det berodde alltså inte på för hög puls eller ngt. Men men..så kan det vara, läskigt var det i alla fall. Har aldrig varit med om något liknande, inte ens när jag tränade som mest..då jag tränade innebandy, styrka och red.. Har för övrigt aldrig ätit mat precis innan träning...jaja..nu släpper vi det.


TACK!
Just det! Tack till er alla med ert pepp och positiva kommentarer här. Det betyder massor för mig.
Innan jag stack iväg till gymmet så ringde de från stadens socialkontor och frågade om jag var intresserad av att komma på intervju för en fast tjänst och en vikarietjänst..jag hade nämligen sökt dessa två jobb (men de hade inte hört av sig, så jag skickade in en ansökan om sommarjobb istället). Kul, va? Tack för att ni höll tummarna för mig. SÅ på måndag får ni göra det samma igen ;)

TACK

Gymmande

I morse kändes det som om jag endast sovit 10 minuter i natt..så otroligt trött att jag snoozade i en hel timme. Gick upp tidigare än vanligt, för jag tänkte att jag kunde köra sambon till jobbet och sedan åka förbi gymmet och träna lite..vilket jag också gjorde!

Idag börjar jag även min distanskurs. Känner mig måttligt motiverad. Saknar att ha något att göra om dagarna. Vill ha ett jobb. Jag har nu sökt massor av jobb (mer än 20), både här i kommunen där jag bor samt många av de kranskommuner som finns här...men INGEN har hört av sig och bett mig komma ens på intervju..jag har ju både min examen och många bra skriftliga och muntliga referenser..*suck* Pappa säger att det beror på efternamnet och mamma tror att det är för att jag är så ung och ingen vill satsa på någon som är för ung..va fasen! De peppar mig att inte ge upp, och det är klart att jag inte tänker ge upp! NI där ute i cyberspace...ni kan väl skänka en liten tanke så att någon kanske hör av sig så att jag får ett jobb?

 

Det som är BRA med detta är att jag nu har all tid i världen att verkligen ta tag i min vikt och göra något åt det. Jag ska se detta som ett ypperligt tillfälle att träna och att bli mer och mer hälsosam! Naturligtvis ska jag fortsätta att söka jobb och hoppas! Tills vi ses igen...lite info om dagens träning ;)2010-01-25

Aktivitet: Konditionsträning/GYM

Tid: 60 min

Maxpuls: 184

Snittpuls: 150

Kaloriförbrukning: 539

Fettförbränning: 4 min

Kondition: 56 min


Crosstrainer

Så idag har jag tränat lite med crosstrainern. Blev dock bara 30 minuter. Är fortfarande lite täppt, så jag är osäker på hur mycket jag kan träna utan att bli sjuk igen...vilket jag INTE vill bli!

I dag jobbar sambon sent...blä! Jag hatar å vara arbetslös å samtidigt ha en sambo som ständigt jobbar, menmen...man ska väl inte klaga, det finns så många som har det värre! Även om jag saknar honom otroligt mycket. Så...vad ska ni göra i helgen? Några planer för kvällen/morgondagen? Några filmtips, kanske? Hör av er! Puss å kram ;)

Aktivitet: Crosstrainer

Tid: 30

Maxpuls: 147

Snittpuls: 138

Kaloriförbrukning:  227

Fettförbränning: 6 min

Kondition: 24 min


Invigning

I dag blev det invigning av min pulsklocka! ÄNTLIGEN! Det var så underbart att äntligen kunna börja träna igen.. Det blev dock två mini-pass, då jag fortfarande var lite osäker på hur kroppen skulle reagera. Detta visade klockan i alla fall ;)

Aktivitet: Magdans
Tid: 30 min
Maxpuls: 156
Snittpuls: 120
Kaloriförbrukning: 181
Fettförbränning: 25 min
Kondition: 5 min


Aktivitet: Stepmaskin

Tid: 30 min
Maxpuls: 150
Snittpuls: 134
Kaloriförbrukning: 240
Fettförbränning: 13 min
Kondition: 17 min

Lycka

Lycka är att läsa alla Era kommentarer och känna att jag är på rätt väg!

Lycka är att veta att jag har bestämt mig. Så i dag bestämde jag mig officiellt (jag berättade för min sambo om min plan). Jag ska lyckas med viktnedgången UTAN att vara EXTREM med min diet. Och som många av er sa..jag ska ibland göra avsteg från min hälsosamma kost..och INTE förbjuda något, men jag ska däremot begränsa mitt intag av vissa saker. Jag tror att det är bästa sättet för min del, alla behöver inte hålla med mig..bara acceptera att det är mitt val. Jag ska testa, fungerar det inte..så får jag väl testa något annat.

I dag när jag var ute på första långpromenaden på ca två veckor (har ju vart rejält förkyld med feber å hela skiten...) insåg jag att jag är mer lycklig nu än vad jag någonsin tidigare varit i mitt liv.
Trots att det för många (-läs "vissa släktingar"-) kan se ut som om jag borde vara mer ledsen än någonsin....jag är arbetslös, skolan krånglar så jag inte får ut min examen, jag är fet och har ingen inkomst...

Själv ser jag på mitt liv så här:
Jag har en underbar sambo som stöttar mig i allt jag gör. Han investerar i en PT för att träna mig, sambon säger att det är hans alla hjärtans dag-present till mig (fast för tidig)...han klagar inte över att vi ändrar matvanor bara för att JAG behöver det.
Jag har en underbar hund. En hund som för ett år sedan inte klarade av att möta främlingar eller hundar utan att gå till attack. En hund som skulle avlivas, men som vi vägrade att ge upp om..och som tack..ett år senare är en underbar hund..mer arbete krävs, men nu kan man gå på promenader utan att skämmas (eller att ramla för att han drar så hårt i kopplet).

Dagens peppningsbild ;)
Det är på Adro, första vinnaren i Biggest Loser Australia. En serie jag ÄLSKAR. Tydligen är den också "bättre" än den amerikanska, då fler fortsätter sitt nyttiga liv EFTER de varit med i serien. Till skillnad från de i USA...som de flesta går upp vikten igen!


Jag har ett underbart liv. Jag har äntligen bestämt mig för att inte acceptera min vikt och att göra någonting åt den! Det här året -2010- är vårt år!

Bio + biosnacks

EN fördel med min sambos jobb är att han får en massa biobiljetter som vi kan använda till privatbruk! Så ikväll blev det bio...Det var jättemysigt. Inte den bästa filmen, men ändå helt klart underhållande! Tyvärr var jag inte lika duktig som vid förra biobesöket. Den här gången blev det biosnacks... :( En klubba och två godisbitar. Oavsett om någon av er som läser detta ser det som ett misslyckande är jag i alla fall stolt över att jag kunde begränsa mig själv till att inte äta mer...även om det ideala hade vart att jag inte åt något godis alls..men men.

Börjar känna mig bättre från min dunderförkylning också. Och kan numera nästa gå upp för alla trappor ända upp till tredje våningen där vi bor UTAN att få andnöd. Så ska vila en eller två dagar till för att sedan börja träna lite smått igen. Har bokat in med PT:n nästa vecka. Så då vill jag i alla fall ha tränat en gång själv innan dess. Snacka om att jag har haft en dålig början på året (motionsmässigt)...matmässigt har det vart bättre! Ska försöka bli en mer positiv människa också! Jag ska banne mig klara detta med vikten! Det vet jag! Älskar er alla där ute som stöttar mig i vått och torrt!!!

 

Gissa vilken film vi såg? ;)


Att hålla humöret uppe

Japps...det kanske låter väldigt illa...men jag ska säga det i alla fall!


När ni läser mina inlägg så kanske ni finner mig otacksam, då jag hela tiden tycks klaga över att jag inte går ner i vikt tillräckligt snabbt. Det är nu lite mer än 10 veckor sedan jag för sista gången i mitt liv lovar mig själv att "Nu är det sista gången"...

Jag har alltid varit känslig för mat, med detta menar jag att läkare konstaterade tidigt (när jag var en liten minibäbis) att mamma var tvungen att kontrollera extra noga vad jag fick i mig då jag tydligen hade väldigt lätt att lägga på mig. Jag har alltid varit överviktig. När jag började i skolan blev jag mobbad, rätt så rejält..så jag tröståt mer och började snart hetsäta...jag blev mobbad på riktigt hemska sätt, inget jag tänker gå närmre in på här då det tog upp en så stor del av mitt liv och har förstört så mycket. Det pågick i 12 år. Och jag har i cirka tre års tid försökt bearbeta allt detta...Nästan helt slutat med hetsätning och tröstätning. Jag har arbetat mycket med det mentala för att sluta att hela tiden tänka på min vikt. Och att hela tiden tro att när folk viskar, så viskar de elakheter om mig..det tar på krafterna! Det har tagit tid att faktiskt lära mig själv att älska MIG. Oavsett om jag är 50 kilos överviktig eller inte.

 

Det har tagit enormt mycket mentalkraft för mig att ännu en gång försöka gå ner i vikt. Nu när jag har beslutat mig att detta är "nu eller aldrig" så har jag blivit rejält besviken över att vikten inte försvinner snabbare. Nu när jag verkligen, helhjärtat försöker! Så fruktansvärt irriterande! Känner mig besviken på mig själv. Ändå är jag mer taggad än någonsin. För att hålla humöret och motivationen uppe måste jag göra något för att "belöna" mig själv. Och denna gång göra det utan att det handlar om mat...

Idag använde jag en av ansiktsmaskerna på bilden ovan. Så jäkla underbart att skämma bort sig själv. Speciellt när man är lite småsjuk, vilket jag fortfarande är. Dock börjar jag gå mot bättringsvägen..ingen feber idag *wuhu*..

 

HAR NI NÅGRA TIPS PÅ HUR MAN KAN HÅLLA HUMÖRET UPPE, NÄR INTE VÅGEN VISAR DET MAN TYCKER ATT MAN FÖRTJÄNAR?????

 


Nya mått!!!

Från början så hade jag tänkt att inte dela med mig av mina mått..tycker det är enormt pinsamt. Men sen så tänkte jag; va fasen! De ska ju ändå minskas i mått...så det är väl klart att jag ska dela med mig! Om inte annat så för att jag då känner mig extra peppad till att fortsätta denna viktkamp!

Så här är mina mått i alla fall! Det första värdet är dagens värde..så att säga..det inom parentesen är förändringen som skett sedan en månad tillbaka då jag tog startmåtten

Arm: 38 cm (-1.5)

Bröst: Under: 97 cm (-2)

Över: 114 cm (oförändrat)

Navel: 105 cm (-1)

Rumpa: 128 cm (-1)

Lår: 77 cm (oför)

 

Blev imponerad över att det fanns lite minus i alla fall..som sagt jag tar det hellre sakta men säkert och sedan håller den nya livsstilen än att det går snabbt och att jag sedan går upp allt igen. Det har ju hänt förut, om man säger så.. Nu längtar jag bara tills jag blir frisk. Har snart varit sängliggande i feber å hela köret i snart en veckas tid...börjar krypa i kroppen mer än någonsin..!!!

 

Ta hand om er!


Vägning nr 4

Så min förra vägning resulterade i 98,2 kg...

Och i morse visade vågen 97,9 kg....

Start vikt: 102 kg. BMI: 42,5
Nuvarande vikt: 97, 9 kg. BMI: 40,8


Det går såååå segt! Men man får väl vara glad att det inte går uppåt. Och jag är faktiskt lycklig över att jag lyckats gå NER i vikt under jul och nyår! Plus att jag har varit sjuk snart i en hel vecka..vilket betytt att jag knappast orkat gå ut på promenader med hunden, vilket normalt skulle betyda en uppgång på vågen... Men som sagt är lycklig över mitt resultat, det är en nedgång! :D

Pulsklocka

 

Så här ser alltså min nya pulsklocka ut. Det är en Polar FT7. Dessvärre är jag fortfarande sjuk...feber å förkyld. Inte kul! Men men..det hindrar inte mig från att äta bra och längta tills jag ska få testa denna klocka under ett träningspass!! Tills vi ses igen...på återseende!


Synd om mig...

 

Jag är riktigt sjuk, vilket resulterat i att jag beslutat att avbryta utmaningen... Just nu är det massor av tedrickande, lugna promenader med hunden (mycket kläder på), panodil, näsdukar osv osv... Ta hand om er, alla!


Förkyld

I kväll har jag gått å blitt rejält förkyld. I morgon (senare i dag..om ca 10 timmar) ska jag på tovningskurs. Dock vet jag inte om jag vill tova med tanterna..kanske ska virka lite istället ;)


Ta hand om er! På återseende!

Inspiration
Vinnaren i amerikanska Biggest loser (2008)
För mig en stor inspiration då hon fortfarande lever hälsosamt och till skillnad från många andra vinnare faktiskt inte gått upp alla kilon (eller mer).

Rapportering från andra sidan Sverige

Hejhopp!
Jag lever och mår bra! ;) Efter några dagar i Sörmland, kan jag dessvärre rapportera att gårdagen blev en riktig ätardag med både att jag tog om av maten (vilket jag har som regel att aldrig ta mer än en portion) samt att jag åt nötter och chips (visserligen första gången på 9 veckor..men i alla fall)...Tyvärr! Men jag ska ännu en gång ta nya tag.. Upp i sadeln igen. Men jag har i alla fall tränat ytterligare två gånger och gjort lite fler burpees ;)

Åh, just det! Mormor och morfar firade ju 50-årig bröllopsdag! Vi firade detta genom att "kidnappa" dem. De fick instruktioner om att klä upp sig..och sedan körde vi iväg dem...Första anhalten var i Linköping. Där vi såg "Stinsen brinner".. Så jäkla bra den va då! Jag höll på å skratta ihjäl mig, speciellt när en av karaktärerna flörtade med mamma (hon skrattade så att hon nästan kissade på sig).


Nästa anhalt var hos mina föräldrar. Där det bjöds på ljuvlig mat. Tacospaj (ViktVäktarrecept) och skink- och broccolipaj (GI-recept). Ojoj, va gott!!! Jag är lite besviken på mig själv...är riktigt rädd att det ska få negativ effekt på vågen. *hoppas inte* Jag antar att det är detta som är risken om jag är så sträng mot mig själv både med kost och motion...å andra sidan så får jag vara stolt över att jag inte gör som mitt "gamla"-jag = ger upp!
Nejdå, inte nu! Detta är mitt år!!!

NY "utmaningslista";
 • 9/15 träningspass
 • 50/50 km ska promeneras
 • 140/150 burpees
 • 18/20 minuter i sidoplankan
 • 3/3 intervallpass
 • 0/22 daglig tacksamhet
 • 0/22 daglig affirmation
 • 1/1 egen timme
 • 1/2 nya hälsosamma recept

Pilates och minisemester!

Japps...i dag har jag gjort lite pilates och lite styrka...
Ikväll åker vi till Sörmland, till mina föräldrar, på minisemester. Jag kommer fortsätta på utmaningen, men kommer förmodligen inte att uppdatera här varje dag. I morgon firar min mormor och morfar 50-årig-bröllopsdag! Jag har gjort en liten present till dem..Vad tycker ni???NY "utmaningslista";
 • 7/15 träningspass
 • 50/50 km ska promeneras
 • 120/150 burpees
 • 18/20 minuter i sidoplankan
 • 3/3 intervallpass
 • 0/22 daglig tacksamhet
 • 0/22 daglig affirmation
 • 1/1 egen timme
 • 1/2 nya hälsosamma recept

Stepmaskin...

Finns det någon träning som jag hatar mer än annan träning (förutom att springa) så är det stepmaskin! Fy fasen va jobbigt det är! I dag tvingade jag mig själv att fortsätta å steppa i 30 minuter...å jag är dränkt i svett!!! Jag vet att det fungerar och det är endast därför jag fortfarande tränar på den dumma steppern...

Min nya skor, föresten..
Salomon xa Pro! Jättebra, speciellt då jag alltid har haft lite problem med att hitta skor som fungerar till mina breda fötter och som jag inte får skoskav av!

Uppdatering av min "utmaningslista";

 • 6/15 träningspass
 • 47/50 km ska promeneras
 • 120/150 burpees
 • 16/20 minuter i sidoplankan
 • 3/3 intervallpass
Mat-utmaningen fungerar bra hittills...att inte äta sötsaker är det lite värre med...igår slank en pepparkaka ner...Men jag tar nya tag! Och ska försöka att inte äta något sådant igen på väldigt länge ;) (tills nästa jul kanske)

Hejhopp, vi ses!!

2010

Nytt år och nya möjligheter...det är väl lite så man ska se på saken..eller?

Det här året är mitt! Det är det verkligen! Trenden på de bloggar jag följer har varit i dag att skriva om året som gått och sedan blicka framåt med nyårslöften och andra planer...

Själv tänkte jag inte berätta om året som gått..inte långt i alla fall...det har varit ett underbart år, fyllt med kärlek..förlovning, kärlekssemestrar och framsteg från vovven, vilket resulterat i ett beslut att inte avliva honom...massor av glädje med andra ord! För egen del har jag ju beslutat mig för att ta tag i vikten...

I dag har jag, sambon och hans moder...ätit Dragon fruit! (bilden ovan)! En frukt som är svår att beskriva i smaken...påminner lite om kiwi! Jag har även testat ett nytt recept! Plommonpaj, a la nyttigtvis! Recept kommer i morgon.. Nu ska jag fortsätta att slappa och sedan höres vi i morgon!!

Många kramar till er alla!

Totalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0