Fortfarande sjuk

jag vet. Det suger.
Jag är fortfarande sjuk. Men nu en aningen mer positiv. :D
Snart är jag frisk igen.

Jag har funderat på att börja med meditation. Jag fick idén av Medium, ni vet TV-serien. De sa att det var ett ypperligt sätt att motverka stress, den typ av stress som kroppen känner men som man kanske inte medvetet känner i huvet, fattar ni vad jag menar eller?
Jag har läst mig in lite på detta och tror att det vore något för mig. Det krävs inte så mycket, till en början bara 10 minuter. 10 minuter att reflektera innåt å slappna av. Det och skriva i min "brabok", jag hoppas att de ska ge min själ lite mera ro. Ro att ta hand om mig själv innifrån också!

På återseende!

Sjuk

Ja, just det...det är det som har drabbat mig denna helg.

Är riktigt nere. Dricker te, tuggar vitamintabletter och Ipren...och halstabletter. Hm...inte kul. Hoppas att jag känner mig bättre i morgon. Fick sjukskriva mig för morgondagen. Typsikt. Nytt jobb. å då blir jag sjuk så fort? Hm...suck.
Kan det vara stressen som visar sig nu?

19 dagar sedan senaste vägning

Hm...nedan ser ni resultatet av dagens morgonvägning.
På sätt och vis ganska bra ändå. Jag har inte gått upp något. Inte heller ner. Stilla i 19 dagar. Ja, varför inte? Det är ju bra. Å ingen hetsätning heller. Inte så mycket motion, men ändock. Har tagit första steget och träffat en ny PT. Vet dock inte om jag gillade honom.
Kändes lite som att vara otrogen mot min gamla PT, hon va bäst. Innan hon strax skulle föda sin son...då blev det helt fokus på det och hon glömde allt vad träning hette. Tror iofs att sådant är naturligt.

Här uppe i norrland så har vi runt -15 om dagarna å mornarna när jag åker till jobbet.
Inte så fasligt kallt som det kanske låter. Det blåser mer här uppe än där vi senast bodde.
Dock tycker jag att -5 är kallare i Göteborg än -5 här uppe. Men det är jag det.

Annars? Vad händer? Jag håller på med LCHF, igen. Har numera en kostrådgivare som varje vecka går igenom min matdagbok och kommenterar och ger mig råd och svarar på alla mina frågor. Väldigt givande.
Jag har också på senaste tiden lyssnat på en ljudbok av Mia Törnblom, där hon beskriver hur man får bättre självkänsla.
Då jag ibland har en tendens att vara svartsjuk och även klanka ner på mig själv, så har jag bestämt mig för att ta hennes råd på allvar.
Varje kväll innan jag går och lägger mig skriver jag ner massa positiva saker i en slags dagbok, för att stärka min självkänsla.
Jag har mer och mer funderat kring det här med vikt och hälsa. Och kommit fram till -som så många gånger tidigare- att jag MÅSTE i första hand fokusera på mitt förhållande till mat, så att det blir friskt och hälsosamt. Jag måste också lära mig att älska mig själv så som jag är. Jag är fortfarande bestämd på att jag vill gå ner i vikt...och så småningom bli gravid. Jag tror dock att jag nu har hittat en balans som jag kan leva med resten av mitt liv.
De senaste tre veckorna har varit tuffa. Men det har varit bra.
Bra på så sätt att jag nu känner mig fri från socker.
Underbart.
Men jag fortsätter att kämpa, tro inget annat.
Jag återkommer snart igen.
Tack för att ni väntade.
På återseende.


Start vikt: 102,6 kg BMI: 42,5

Nuvarande vikt: 97,0Jag lever

Jo, det stämmer. Jag lever. Bara inte haft ngn lust att skriva. Vet inte vad jag ska skriva om heller. Vet inte...

Dag 67

Var hittar ni all motivation?

Själv så har jag numera en väldigt peppig sambo. Jag berättade för honom att jag behöver extra pepp, för den här gången lyckas jag. Det är inget snack om saken. Men jag behöver bli peppad.  Nu har jag köpt gymkort, simkort, kostrådgivning och jag har min peppande sambo vid min sida. Det här kan inte gå fel.

Idag firar jag dag 67. Inte för att det är något speciellt. Men ändå. Idag är det 67 dagar sedan jag hetsåt. Hela 67 dagar. Det är bra, det är duktigt. JAG ÄR DUKTIG. Hejja mig! Har jag sagt att jag har skämt bort mig själv med att köpa nya trosor?! Ibland måste man bara skämma bort sig själv och peppa sig själv....

Hur har ni det med peppandet?

Mätning

Senaste mätningen gjorde jag för två månader sedan. Så det är alltså denna förändring som skett. Armarna har blivit större, under brösten större...Magen mindre (SKÖNT!). Rumpa och låt oförändrat. Mysko. Men jag är glad åt resultaten i alla fall! ;)


Arm: 35 cm (+2)

Bröst: Under: 96 cm(+1)

Över: 109 cm (oför)

Navel: 102 cm (-1)

Rumpa: 126 cm (oför)

Lår: 74 cm (oför)


Dag 65

Ja, jag vet inte. Nu har jag vägt mig igen. Så är det. Nu väger jag 97 kg. Så det så. Det här året har varit upp och ner och upp igen. Jag ska fortsätta med LCHF, och den här gången ska det fan i mig fungera! Jag hatar att "förlora". Det känns som om min kropp inte vill samarbeta. Vilket, tyvärr har fått konsekvenser för mitt motionerande...suck. Men ändå. På något konstigt vis känns det ändå bra. Jag börjar sakta men säkert bli tillfreds med mig själv. Kanske var det just det som var meningen med detta år? Ett år av mentala prövningar med vikten för att få mig att inse att det måste få ta sin tid. Det är ändå märkligt hur den mänskliga hjärnan fungerar. Så irriterande envis. Så redo att ta an utmaningen återigen, efter att ha blivit nedslagen, nedkastad och spottad på...ändå redo att resa sig upp och fortsätta denna kamp för att nå målet att äntligen nå målvikten. Fantastiskt.


Start vikt: 102,6 kg BMI: 42,5
Nuvarande vikt: 97,0 


Dag 64

Halvdag.
Då är det viktigt att unna sig själv något. Som ett bad. Som lite mys i soffan framför en film eller lite tv.
Har just klivit ur ett bubbelbad. Mysigt. Blir lite småsmeg av LCHF-dieten. Eller seg på eftermiddagarna, på morgonen är jag superpigg! Det ska dock tilläggas att jag inte alls är en morgonpiggperson, eller va inte det innan i alla fall.

Snart är det jul! Har ni köpt några julklappar?

Dag 63

Inte för att det kom som en stor överraskning. Men jag äter tydligen för LITE fett för att äta enligt LCHF...så mer fett!

Men roligt att höra att mina närmaste två kollegor också testat LCHF. De gick båda ner i vikt. Varför de slutade? För att de älskar godis för mycket...och kakor. Hehe. Hon jag ska vikariera för, verkligen ÄLSKAR kakor! Hon är gravid, därav mitt vikariat.

Btw. Tror ni på att man blir så sötsugen vid graviditet att man MÅSTE äta socker? Eller är det bara en myt. Eller rent ut sagt, en LÖGN för att få frossa utan att någon kommenterar? Man kan ju "skylla" på graviditeten, menar jag...hm..det där är så mysko. Det är roligt att ha en kollega som är gravid, det gör mig extra peppad att gå ner i vikt. Vill så gärna kunna bli gravid. Jag kan säkert det nu också...om vi skulle försöka. Samtidigt vill jag vara i mitt esse, så att säga. Vill må bra. Vill inte heller utsätta mig själv eller ett barn för den risk som det innebär att vara fet å gravid.


Dag 62

Puh. Japps, jag överlevde släkthelgen. Jag bara älskar min mamma å pappa. De är helt underbara. Lite jobbigare med min mormor. Morfar är bra. Mormor är också bra, men i lagom mängd.

Igår va vi på hockey.Hm. Livet flyter på. Jag har äntligen kommit in i flytet med att laga tillräckligt med mat till matlåda. Med andra ord: matdelen går bra. Vikten = oförändrad. Motion = fortfarande svårt att planera in det. Ska dock bli bättre. Just nu lägger jag dock ner mer fokus på maten. Hoppas att vikten ger med sig samtidigt. I helgen tänkte jag återigen mäta mig, för att se vad som händer....

På återseende

Totalt antal besökare:
Besökare idag:
RSS 2.0